Nazad na Vesti

Vesti 05.03.2024.

Objavljen novi Startap skener za 2024.

Autor: Preduzmi ideju

Izvor: Preduzmi ideju

Startap skener je godišnje istraživanje i sveobuhvatni izveštaj o stanju startap ekosistema Republike Srbije, koje realizuje Inicijativa Digitalna Srbija u okviru projekta “Preduzmi ideju”, u saradnji sa USAID i partnerima. Četvrti po redu, Startap skener 2024 se nadovezuje na istraživanja od prethodnih godina, nudeći kontinuitet u analizi razvoja ekosistema, razumevanja izazova sa kojima se startapi suočavaju i prilika za podršku i unapređenje ekosistema.

 

Ono što nas u A1 posebno raduje je što sa našim Programom partnerstva targetiramo dva od tri glavna izazova za startape u Srbiji, a to su pristup bazi korisnika i davanje na rasplaganje snažne prodajne mreže u cilju pridobijanja iste.
Zanimljivo je što više od 50% rešenja dolazi iz oblasti primene AI tehnologije i obrade i analitike podataka, gde telko industriju vidimo kao vrlo relevantnog partnera za mnoge use case-eve.

U izveštaju se nalazi i deo osvrta na važnost strateških saradnji korporacija i startapa u podsticanju inovacija koji je predstavila Ana Ninković, Innovation Manager u A1 Srbija. Verujemo da preduzetnički ekosistem može biti mnogo osnaženiji ako udruženo delujemo u tom pravcu.

Zahvaljujemo se Inicijativi „Digitalna Srbija“ i Ljubi Ivanović na prilici da budemo deo ovogodišnjeg izveštaja.

 

Dopao ti se tekst?
Podeli ga sa prijateljima!

Skaliraj svoj biznis uz partnerstvo sa A1

Postani partner

Pitanja?

Rado ćemo da odgovorimo.